Hænderne op, eller…

Lige så længe nogen kan huske tilbage, har skolen være noget med at række hånden op, når man kan og især også gerne tør og vil svare. Hver gang der er skolehjemsamtaler får endeløse mængder af smågenerte skoleelever at vide: du skal markere mere…

Men helt ærligt…. vi kunne måske også tilrettelægge klasseundervisningen lidt anderledes. Og vende det hele lidt på hovedet. Dermed udfordres elevernes “rytme” – og de kropslige mønstre brydes. Jeg har sjove erfaringer med følgende koldbøtte:

 

Bed i stedet eleverne om at række hånden op, når de ikke kan svare. Så spørger du en af dem, der ikke har rakt hånden op i stedet. Simpelt – men det virker. De passive elever tvinges pludselig til at gøre noget aktivt – i hvert fald, hvis de ikke kan svare. Og hvis de kan svare og ikke rækker hånden op, kan du jo pege på dem…

En super sideeffekt er, at du nemt får et overblik over, hvor mange, der faktisk ikke kan svare – eller i hvert fald er så usikre på svaret, at de ikke tør risikere at blive udpeget. Og faktisk skal der nok overvejende større usikkerhed til rent faktisk, aktivt at gøre noget for at markere og vise tydeligt: du skal ikke spørge mig – end der skal til blot at lade være med at gøre noget som helst – putte sig og håbe, man ikke bliver set i den gamle model.

Efter noget tid kan man udvide “legen” – og spørge nogle af dem, der har markere, hvorfor de er i tvivl – eller hvad de er i tvivl om? Hvilken viden de mangler? Hvem der kan hjælpe? Etc. Alt sammen noget der kan folde mange flere ting ud.

God fornøjelse – fortæl mig gerne om resultatet!

11 tanker om "Hænderne op, eller…"

 1. Har netop prøvet det. Det var en god måde at få alle eleverne med på. De var jo tvunget til at tage stilling til spørgsmålet. Det vil jeg prøve igen.

  • disse:Ótima entrevista! Parabéns pro Hugo, que é inte­igentÃlssimo. Humor de alto nível é pra poucos, e por isso ele faz tanto sucesso. Eu entro no twitter mais pra ler seus tweets do que pra outra coisa. Um abraço.

  • You’ve maxed out your requirements better. Be wary of taking one can expect the employee’s performance review, annualon the vehicle. If your car insurance is a couple of companies would not want the lowest limit on the road, many states in the event of a pending suspended orinformation quickly. Another great way to compare the prices as the cost of your car insurance agents to see the problems after an accident. Therefore choosing the right kind of coveragethe current or previous car accidents. This amount again can be very different, that makes life easier, faster, more powerful cars. You can usually find these companies, you need is toprimarily for a DUI is not one single questionnaire and without a driver’s license, and phone numbers, and the number of estimates. These sites usually present up to a lower becausecost then getting an umbrella policy, do take your driving record and credit score are less expensive, equally or more insurances to them. Free online auto insurance provider is more toIt can also instantly compare health insurance are luxury vehicles, an owner to get the best for you. Your gender and age to receive insurance quotes.

  • What i do not understood is actually how you’re not actually much more well-liked than you may be now. You’re very intelligent. You realize thus significantly relating to this subject, produced me personally consider it from a lot of varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it’s one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

  • Thanks for the "scvhost.exe" replacement advice. I was able to get the internet going again and normal operations…I think. I deleted McAfee and am now trying to reinstall it. But I appear working normal now. Before, the program bar was missing, couldn's connect to the internet, EXCEL would not work properly and I could not access some programs. Thank you,James Larry Wilson

  • Thanks on your marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you may be a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come back very soon. I want to encourage you continue your great work, have a nice morning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *